top of page
  • Elog

E-Ticaret Ä°le Ä°lgili Bilmeniz Gerekenler

E-ticaret hızlı büyümesini sürdürmeye devam ederken, ülkemizde de bu durum çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Her geçen gün artış gösteren online tüketicilerin e-ticaret siteleri üzerinden gerçekleştirdikleri harcamalar artış göstererek ciddi bir pazar yeri oluşturuyor.

Özellikle ufak ölçekli işletmelerin dikkatini cezbeden e-ticaret, vadettiği büyüme imkânı ile sektördeki dev firmalar ile kıyasıya mücadele edebilmenin mümkün olabilmesini de sağlıyor. Peki, e-ticarete atılmadan önce neler bilmek gerekiyor?


Vakit ayırmak

E-ticaret başlı başına bir oluşum olacağından ötürü mutlaka doğru planlama ile doğru zamanın ayırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda e-ticarete atılacaksanız zaman ayırabilecek misiniz? Ayıracağınız zaman düzenli ve ne miktarda olacak bunu belirlemeniz gerek.


Ekip kurmak

E-ticaret başlı başına bir ekip işi olduğu için iyi bir satış yapabilmek için bir ekibe ihtiyaç olduğu bilinmelidir. İş miktarına göre ne düzeyde bir ekibin oluşturulması gerektiği, ekip içerisinde site yöneticisi, pazarlama ve stok takibini gerçekleştirmenin yanı sıra müşteri hizmetleri ile ilgilenecek kişilerin olması gerekmektedir. Peki, siz bir e-ticaret sitesi oluşturmak ve ilerletmek için bir bütçe ve ekip kurabilir misiniz?


Tecrübe edinmek

İnternet üzerinden satış gerçekleştirmek istiyorsunuz ancak ne derecede tecrübeniz var? Reel mağazanızda ki satış tecrübesi her zaman online satış için yardımcı olamayabilir. Online mağazalar için gereken reklamlar, dijital pazarlama dinamiklerinin belli bir seviyede bilinmesi e-ticaret serüveninizi kolaylaştıracaktır. Bu doğrultuda iş için oluşturulacak doğru bir ekip hedeflere ulaşılma konusunda yardımcı olacaktır.


Yeterli sermayeyi bulmak

Öncelikle rekabet ortamına ayak uydurabilmek için markanızı da öne taşıyabilmek için bir miktar sermaye ayırmak gerekiyor. Küçük bir bütçe bile ayırmayı düşünüyorsanız pazarlama ve e-ticaret ile ön plana geçebilirsiniz.

Sermayenizi ayırırken de doğru bir planlama yapılması gerekiyor. Bu aşamada ihtiyacınız olacak başlıca şeyler; SSL sertifikaları, domain ile hosting masrafları, ödeme sistemlerinin optimize edilmesi, stok ve ürün takibi olacaktır. Sonrasında pazarlama için reklam çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tüm bunlar için de bir sermaye ayırılması gerekiyor.


Ürün tedariği sağlamak

Doğrudan bir üretici değilseniz eğer internet üzerinde satış yapmak için ürün tedariki sağlamanız gerekiyor. Bu doğrultuda bir ya da birden fazla tedarikçi ile anlaşmak gerekiyor. İnternet üzerinde satılmasına karar verilecek ürünlerin belirlenmesi ve kazancın belirlenmesi de gerekiyor.


Tüm bu konular e-ticarete başlamadan önce bilmeniz gereken konuların en başında geliyor.

71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page