top of page
  • Elog

E-Ticarette SEO Çalışması Neden Gerekli?

İçerisinde yer aldığımız yüzyılın ticari faaliyetlerinin dijital mecraya taşınması ile beraber E-ticaret SEO Nedir? konusunda sorular sık sık karşımıza çıkmaya başladı. E-ticaretin başarılı sonuçlar verebilmesi adına gerçekleştirilen SEO çalışmaları haricinde e-ticaret firmasının sahip olduğu internet sitesinin arama motoru içerisindeki sonuçlarının da ilk sıralarda olması gerekir. Bu sayede arama gerçekleştiren internet kullanıcıları da kolaylıkla firmaya ulaşabilir.


E-ticaret sitelerinde yapılmakta olan ürün satışlarından belirlenen hedef kitleyi bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen SEO çalışmaları, internet sitesinin trafiğini yükselterek hedef kitlenin doğrudan müşteriye dönüşmesini de hedeflemektedir. Bunun yanı sıra mevcut müşterilerinde yapılacak olan kampanyalardan haberdar olmasını da sağlamaktadır.


E-Ticaret SEO Çalışma Hazırlığı Nasıl Olmalı?

E-ticaret sitelerinin mevcuttaki satışlarını yükseltmek amacı ile uygulanacak olan SEO çalışmaları, E-ticaret SEO Nedir? Sorusuna verilebilecek en doğru yanıt ile bulunabilir. Bu doğrultuda e-ticaret sitesi için seo nasıl olmalıdır?


E-ticaret üzerinde satılacak olan ürünlerin internet sitesinde yayınlanması ile bu süreçte gerekli olan tekniklerin kullanılması sayesinde satışların maksimuma çıkması mümkün olmaktadır. Sanal mağazaların gerçek mağazalarda olduğu gibi tasarımlarının kusursuz olması gerekir. İnternet sitesine uğrayacak olan ziyaretçinin bakmak ve almak istediği ürüne rahatlıkla ulaşabilmesi ve de karmaşadan uzaklaşarak rahat bir alanda alışveriş yapması çok önemlidir. Bu yüzden kullanıcı dostu özelliğe sahip bir ara yüze ihtiyaç vardır.


Bunun yanı sıra hedef kitlenin doğru biçimde belirlenmesi ve SEO stratejilerinin de bu sonuçlar doğrultusunda oluşturulması gerekir. Bu sayede hedef kitleye erişilmesi, hedef kitlenin müşteriye dönüştürülmesi sağlanmış olur. Ürünleri tanıtan yazılar dışında hangi ihtiyaçlara yanıt olacağını açıklayan içeriklerin de paylaşılması çok önemlidir. Bu içeriklerin detaylı ve kaliteli olmasının dışında anahtar kelimeler kullanılarak optimize edilmesi de çok önemlidir. Bu sayede arama gerçekleştiren kullanıcılar ilgilendikleri ürünlerin sayfasına hızlı bir biçimde ulaşabilir.


SEO Çalışmaları Neleri Kapsar?

Arama motorunda yer alacak olan ürünler ya da hizmetler ile alakalı aratılabilecek olan uzun anahtar kelimelere yer verilerek doğru içerikler hazırlanmalıdır. Bu doğrultuda anahtar kelimelerle alakalı kapsamlı bir araştırma gerçekleştirilmelidir.

Verimli SEO analizi için kaliteli ve doğal Backlink kullanılması önemlidir. İnternet sitesine link veren diğer sitelerin olması ise rekabetin yoğun bulunduğu pazarlarda markalara çok ciddi avantaj kazandırmaktadır.


İnternet sitesinin altyapısı ise kesinlikle kusursuz olmalıdır. Ayrıca internet sitesini gezinen kullanıcıların site içerisinde rahat hareket etmesi ve herhangi bir problem yaşamadan ürüne ulaşabilmesi çok önemlidir.


Siteyi ziyaret eden kullanıcılara başarılı bir kullanıcı deneyimi sunulmalıdır

İnternet sitesi düzenli güncel tutulmalı ve içerikler eklenmelidir. Bu sayede Google SEO puanı da yükseltilir.


E-Ticaret SEO Avantajlar Nelerdir?

Günümüzde internet kullanımının çoğalması ile e-ticaret sitelerine ilgi de artmış durumdadır. Yoğun rekabetin bulunduğu bu alanda, sektördeki mevcut rakiplerin önüne geçilebilmesi adına başarılı SEO çalışmaları uygulanmalıdır. Bu doğrultuda da e-ticaret SEO karşımıza çıkmaktadır.


Bir firmanın e ticaret seo çalışması yapmasının firmaya ya da markaya avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Klasik reklam çalışmalarının maliyeti yüksek olup seo çalışmalarının maliyeti çok daha uygun fiyatlardadır. Bu sayede mali açıdan dikkat çekici bir azalma yaÅŸanır.

  • Organik ziyaretçi sayısı artar. Marka ya da firma tanınırlığı da artış gösterir.

  • Müşterilere eriÅŸimi arttırır.


26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page